ul. Pokrzywianka 10

58-330 Jedlina-Zdrój 

tel: 74 885 52 38

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Wersja podstawowa - 195 zł/os

Obiad

I danie: domowy rosół z makaronem / zupa pieczarkowa / zupa krem z brokułów z grzankami / żurek staropolski / zupa minestrone

II danie: 2 rodzaje mięs do wyboru: kieszonki schabowe z pieczrkami / roladki wołowe lub drobiowe w sosie / klopsiki z sosem grzybowym / udźce indycze faszerowane boczniakmai / polędwiczki po królewsku / gulasz myśliwski

    • 3 surówki

ziemniaki / kluski śląskie / ziemniak opiekane / ryż na kolorowo / frytki

  • Potrawy gorące:

    • 2 potrawy gorące (do dowolnego skomponowania I + II ):

      I: zraziki w sosie myśliwskim / strogonow / barszcz z pasztecikami / zupa gulaszowa / żurek w chlebku / zupa rybna na ostro z pulpecikami / bakłażany zapiekane /staropolski bigos / flaczki /

      II: pstrąg faszerowany podawany z ryżem i warzywami / łosoś podawany z grillowanymi warzywami / gulasz z dziczyzny / extra mięsa szefa kuchni: deska grillowanych mięs (golonki, kurczak, żeberka, karczek, szaszłyki + faszerowane pieczarki i papryki) /

    Przekąski zimne:

    • półmisek szwedzki ( pieczone i wędzone własnego wyrobu mięsa i wędliny itp)

    • śledziki w oleju po polsku / śledzik w sosie śmietanowym

    • galaretka z drobiu

    • do wyboru :sałatka brokułowa / sałtka tradycyjna/sałatka grecka / sałatka z tuńczykiem

    • do wyboru: sałatka w ananasie/ bankietowa (filety drobiowe curry, z ananasem i sosem czosnkowym)/ sałatka z avocado i wędzonym łososiem

    Napoje: (soki, woda, napoje gazowane) bez ograniczeń

    kawa i herbata bez ograniczeń

    Ciasta

    alkohol we własnym zakresie.

    Stół wiejski 10-15 zł/os

    Kącik owoców - sałatki owocowe serwowane w wydrążonych owocach, kosze różnorodnych owoców - 200 zł (do 30 osób) – 400 (od 30 -60 osób)

    Kącik dla dzieci -szaszłyki ze słodyczy, słodkie rozmaitości - 300 zł


 

Za dodatkową opłatą serwujemy pieczone w całości prosię, nadziewane kaczki, gęsi, indyki i inne tego typu specjały

Poprawiny (do godz. 1900) - od 50 zł/os (zależy od menu)